Gert Hekma

E-book: Encyclopaedia of Perversions

Gert Hekma geeft les over seksualiteit aan de Universiteit van Amsterdam en schrijft over sociologie en de geschiedenis van (homo)seksualiteit. Eerder publiceerde hij Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd (2004) en De roze rand van Amsterdam (1992). Hij werkte mee aan Gewoon doen (2006), Sexual Cultures in Europe (1999), Gay Men and the Sexual History of the Political Left (1995) en The Pursuit of Sodomy (1989).

Bij SpeakEasy verschijnt eind 2014 het internationale e-book met als titel ABC of Perversions. In dit overzicht van seksuele perversies laat Hekma van A tot Z alle mogelijke voorkeuren zien, put hij uit het werk van intellectuelen en schrijvers als Markies de Sade, Reve, Krafft-Ebing en Kinsey en toont hij aan dat perversie een algemeen menselijk fenomeen is.