Paul Hofman

Paul Hofman is journalist en schrijft al jaren voor Winq/Gay Krant. Tot januari 2014 had hij een spraakmakende rubriek in weekblad Privé onder de titel ‘De zeven ondeugden van …’ Hierin werden BN’ers geconfronteerd met de zeven bijbelse zonden.
Ook is hij auteur van het boek De roze moorden waarin hij zestien macabere moord- en doodslagzaken gedurende de afgelopen vijftig jaar in de Nederlandse gay scene behandelt. Het eerste exemplaar van zijn boek nam staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) in ontvangst. Teeven roemde het onderzoek en het boek: “Homofoob geweld is gruwelijk. Dit is volstrekt ontoelaatbaar. Dat Hofman deze zaken aan de orde stelt is heel goed. Met de kennis van nu gaan we de onopgeloste zaken uit zijn boek via cold case teams van de politie weer tegen het licht houden.” Inmiddels is de zaak Diphoorn (Twente, augustus 2012) dankzij De roze moorden opgelost.
Paul Hofman werd als jongen van vijftien zelf ooit in elkaar geslagen omdat hij homo is. Dit is een belangrijke drijfveer voor hem te strijden tegen antihomoseksueel geweld.

Begin 2015 verschijnt bij SpeakEasy Hofmans eerste internationale e-book met de titel The Pink Murders.