Eddie Woods

‘Alleen iemand als Eddie Woods kan een boek als Bangkok Confidential hebben geschreven,’
aldus Sacha de Boer in haar voorwoord bij dit boek van de Amerikaanse journalist/schrijver.

Eerste Nederlandstalige boek

1 December 2014 is bij SpeakEasy het eerste Nederlandstalige boek van Woods verschenen. Hij heeft als bijnaam ‘The Gangster Poet’ en geniet bekendheid dankzij zijn optredens op vele poëziefestivals. Lees hieronder de achterflap van dit schitterende en intense werk dat vertaald werd door Suus van de Kar.

Bangkok Confidential

De seksuele escapades van een beroemde schrijver, een jonge journalist en een adembenemend mooie dragqueen-prostituee

Dit zijn de zinderende memoires van Eddie Woods’ tijd in Thailand en Singapore, in de vroege jaren 70. Ook is dit het verhaal over de meest onvergetelijke liefdesaffaire die hij ooit had (en het waren er veel): met de Chinese dragqueen-hoer Kim. En het is een ode aan zijn hechte vriendschap met Tennessee Williams, de grote Amerikaanse toneelschrijver. Bangkok Confidential zit barstensvol seks, politiek, madcap journalistiek en talloze andere avonturen; het is een verhaal in de vijfde versnelling, waarvan je buiten adem raakt, en toch blijft smeken om meer.

Bestel het boek hier.

Eddie Woods

Eddie Woods

Eddie Woods (New York, 1940) is een veelbereisd dichter en schrijver die onder andere werkte als kok, computerprogrammeur, encyclopedieverkoper, restaurantmanager en journalist. In de vroege jaren 60 diende hij vier jaar in de US Air Force, in voormalig West-Duitsland. Sinds 1978 verblijft hij voornamelijk in Amsterdam, waar hij samen met Jane Harvey het Ins & Outs magazine lanceerde, en Ins & Outs Press oprichtte. Zijn werk verschijnt regelmatig in allerlei online en gedrukte media. Daarnaast heeft hij verschillende boek- en audio-uitgaves op zijn naam staan, waaronder Tsunami of Love: A Poems Cycle.