Italiaans Blauw

Tijdens een zinderend Koninginnedagweekend zet een knappe Italiaan alles op alles om Pascal voor zich te winnen. Hoewel Pascal op het punt staat te emigreren naar zijn grote liefde Tomas in New York, valt hij als een blok voor de charmes van de latin lover. Dit komt hem totaal niet uit.

Zijn huis heeft hij al opgezegd, net als zijn succesvolle baan als tv-producer. Pascal wordt heen en weer geslingerd tussen dat wat zijn verstand zegt en dat wat zijn hart hem ingeeft. Zijn zorgvuldig geplande leven is abrupt onderbroken door twee ‘helderblauwe ogen’. Wat doet hij?

Deze autobiografische roman vertelt tevens het coming-outverhaal van een jongen die in de jaren 90 van het processiedorp Boxmeer naar de bruisende homoscene van Amsterdam vertrekt, om daar voor het eerst compleet zichzelf te durven zijn. Dat gaat niet zonder vallen en opstaan. In hoeverre zijn een dramatische vader-zoonrelatie en de brute kennismaking met hiv van invloed op Pascals leven? Een leven waarin vele vips de revue passeren en hij sekscapades beleeft met een scala aan mannen die vielen voor zijn sexy looks.

Categorieën: , .